cashewnoten
Elke cashewnoot biedt een unieke smaakervaring, met zijn kenmerkende romige textuur en nootachtige aroma. Of je nu geniet van de natuurlijke eenvoud van ongezouten cashewnoten of de hartige kick van geroosterde en gezouten varianten, bij Hollandse Kracht garanderen we de hoogste kwaliteit en de meest bevredigende smaakbeleving.



CASHEWS UIT GHANA
Is afkomstig van de zaadkorrel van een cashewboom, een tropische groenblijvende boom met een korte, vaak onregelmatig gevormde stam. De boom kan tot 15 meter hoog worden. Na drie jaar begint de productie, maar het duurt acht jaar voordat economische oogsten kunnen beginnen. De cashewnoot, eigenlijk de zaadkorrel van een vrucht, ontwikkelt zich op de boom en de vrucht wordt een zogenaamde “accessoirevrucht” genoemd. De cashewappel, groot en peervormig, is eetbaar maar wordt niet geëxporteerd. Na het rijpen vallen de appels op de grond en zijn klaar om te worden geoogst. De noten worden gescheiden van de appels, waarna ze 1-3 dagen in de zon zullen drogen. Vervolgens gaan ze naar een koper of fabriek voor verwerking. Het verwerken omvat stomen, drogen en schillen, wat een arbeidsintensief proces is, waardoor cashewnoten ook relatief duur zijn. Belangrijke cashewproducerende landen zijn Vietnam, India, Ivoorkust, Tanzania, West-Afrikaanse landen en Brazilië. Cashewnoten worden vaak van Afrika naar India en Vietnam verscheept voor verwerking, maar er is ook een groeiende trend om de noten in het land van herkomst te verwerken.